Frågor & Svar

Här har vi samlat några vanliga frågor våra besökare brukar ställa. Hittar du inte svaret på något du undrar över, lyft luren och slå oss en signal.

Vad är bouldering?

Bouldering är klättring på lägre väggar som sker utan rep och sele. Under de 4.5 meter höga väggarna i boulderhallen finns mjuka mattor att landa på.

Hur fungerar ett problem?

Ett problem utgörs av en greppserie i samma färg, färgen på greppen har därmed inget att göra med problemets svårighetsgrad. Du startar med händerna på det/de grepp med tejpmarkering. Fötterna placerar du på valfria grepp (i samma färg som problemet). När du kommit av mattan är det bara att börja klättra uppåt.  Problemet slutar med att stabilt placera båda händerna på det grepp med en tejpmarkering. Finns ingen sådan, ska du avsluta på väggens kant.

Hur graderar ni boulders?

Det gradsystem vi använder på Bouldering Sthlm är ett färgsystem där färgen på tejpen anger svårighetsgraden.

Behöver jag boka?

Du behöver inte boka för att komma och klättra på egen hand. Är du nybörjare och vill ha hjälp att komma igång kan du dock boka en introduktionskurs.

Har ni duschar?

Ja, båda våra omklädningsrum har duschar.

Får barn klättra hos er?

Alla är välkomna men utbudet av klättring för mindre barn är begränsat. Barn under 13 år får klättra i sällskap av en medföljande vuxen.

Har ni café?

Vi har ett cafe där vi bland annat säljer kalla drickor, kaffe, toast och bars.

Vad ska jag ha för kläder när jag klättrar?

Bekväma träningskläder är det bästa. Vad gäller skor är det fördelaktigt att ha klätterskor, har du inga så finns det att hyra hos oss!